2019

James Fisher

Head of Real Assets, BREEAM, BRE, UK

Speaker și Invitat / James Fisher are un background puternic în dezvoltarea durabilă și a mediului construit, pentru a crea proiecte inovatoare, concepte și oportunități noi pentru Grupul BRE. BREEAM (BRE Environmental Assessment Method) este una dintre cele mai utilizate metode de evaluare a performanței ecologice a clădirilor, fiind elaborată de Building Research Establishment (BRE). 


[...]

Kay Killmann

Managing Director, GBCI Europe, Germania

Speaker și Invitat / Kay Killmann ocupă funcția de Managing Director  al GBCI Europe, cea mai importantă organizație de certificare și creditare a sustenabilității, din regiune. Kay are o experiență internațională de două decenii în calitate de consultant, arhitect și lider nonprofit. El pledează pentru un benchmarking sustenabil și monitorizarea performanței, utilizând LEED, cel mai utilizat sistem de evaluare a clădirilor verzi din lume și platforma digitală de performanță Arc. Kay este, de asemenea, co-fondator al German Green Building Association – GGBA.


[...]

Șerban Țigănaș

Președinte, Dico și Tigănaș

Chairman / Dr. Arh. Șerban Țigănaș este Secretar General al Uniunii Internaționale a Arhitecților și președinte al biroului de proiectare Dico și Țigănaș din Cluj-Napoca.


[...]

Victoria Lockhart

Director of Market Development: Europe, International WELL Building Institute, UK

Speaker și Invitat / Victoria Lockhart face parte din International WELL Building Institute (IWBI), din anul 2017, fiind responsabilă pentru implicarea și dezvoltarea strategică a programului de certificare WELL Building Standard în Europa. WELL este standardul pentru clădiri și comunități care se concentrează asupra îmbunătățirii sănătății și bunăstării oamenilor.


[...]

Reinhard Labugger

Auditor pentru certificarea DGNB System, Austria

Speaker și Invitat / Reinhard Labugger este membru fondator al Austrian Sustainable Building Council – ÖGNI. De asemenea, este inginer consultant specializat în inginerie civilă și fondator al biroului RM Engineering, care se axează pe planificarea, construcția și managementul durabil. Sistemul de certificare DGNB oferă un instrument de planificare și optimizare pentru evaluarea clădirilor durabile și a districtelor urbane. Acesta a fost dezvoltat pentru a ajuta organizațiile să consolideze durabilitatea tangibilă a proiectelor de construcție.


[...]

Cosmin Cotora

Director Dezvoltare Cerway / Certificare HQE, Franța

Speaker și Invitat / Cosmin Cotora ocupă funcția de Director de Dezvoltare în cadrul Cerway, organism de certificare și operator al certificării HQE (High Environmental Quality), în afara Franței. HQE este o certificare pentru construcții sustenabile de origine franceză, prezenta în 25 de țări, pentru proiecte de clădiri, în construcție sau în exploatare, precum și proiecte de planificare urbană. Certificarea promovează cele mai bune practici, sustenabilitatea în proiectele de construcții și oferă asistență de specialitate pe toată durata proiectului. 


[...]

Dorin Beu

Președinte al Romania Green Building Council

Speaker și Invitat / Dr. Dorin Beu conduce RoGBC, asociație ce urmărește să creeze un model de dezvoltare exemplar pentru regiune, asigurându-se că mediul construit nu va pune în pericol generațiile viitoare, ci va fi o sursă de siguranță, sănătate, confort, inovare și oportunități economice.


[...]

George Stamate

Director, Departament clienţi mari rezidenţial şi infrastructură, ARABESQUE

Speaker și Master Partner / George Stamate este absolvent al Facultăţii de Mecanică (Politehnica) din cadrul Universităţii din Galaţi. Având o experienţă de peste 25 de ani în vânzări, acesta a intrat în echipa Arabesque în anul 2013.


www.arabesque-distributie.ro


[...]

Florin Popa

Managing Partner, Vitalis Consulting, România

Speaker și Invitat / Florin Popa va prezenta în sesiunea „Large-Scale Project Management”.


[...]

Antoniu Drăgănescu

Manager Civil Engineering Business Unit, Bureau Veritas Romania

Speaker și Invitat / Antoniu Drăgănescu va prezenta în sesiunea „Large-Scale Project Management”.


[...]

Cezar Florea

Head of Project & Development Services, JLL România

Speaker și Invitat / Cezar Florea va prezenta în sesiunea „Large-Scale Project Management”.


[...]

Anda Manu

Managing Partner, AMA Design

Speaker și Invitat / AMA Design, companie fondată de arh. Anda Manu, în urmă cu 19 ani, este singurul birou de arhitectură din România specializat în office design. Portofoliul firmei cuprinde peste 70 de clienți, în special companii multinaționale care activează în diferite industrii. Anda Manu va prezenta în sesiunea dedicată noilor mari proiecte de birouri.


[...]

Adrian Cristescu

Președinte și Arhitect Principal la West Group Architecture

Speaker și Invitat / Biroul de arhitectură West Group Architecture a fost fondat în anul 1996, de către arh. Adrian Cristescu, arhitect cu peste 30 de ani de experiență în domeniu. Fiind orientați spre implicarea tehnologiei moderne în procesul de proiectare și construcție, echipa West Group Architecture a proiectat importante clădiri de birouri din România, cel mai recent proiect fiind Business Garden Bucharest, proiect ce va fi dat în folosință anul acesta. Adrian Cristescu va prezenta în sesiunea dedicată noilor mari proiecte de birouri.


[...]

Mihai Anița

despre noile spații de lucru PwC România - Ana Tower

Speaker și Invitat / Mihai Anița – Partner, Assurance Services, PCS Country Leader în cadrul PwC România, va prezenta în sesiunea „The Spaces We Work In”.


[...]

Adrian Purcarea

despre noile spații de lucru Microsoft România - Skanska Campus 6

Speaker și Invitat / Adrian Purcarea  – Director EMEA Support Engineering & Romania Site Lead în cadrul Microsoft, va prezenta în sesiunea „The Spaces We Work In”.


[...]

Cozet Șerban

despre noile spații de lucru ING România - Expo Business Park

Speaker și Invitat / Cozet Șerban – Agile Coach, ACC, în cadrul ING România, va prezenta în sesiunea „The Spaces We Work In”.


[...]

2018

Șerban Țigănaș

Președinte, Dico și Tigănaș

Chairman / Dr. Arh. Șerban Țigănaș este Secretar General al Uniunii Internaționale a Arhitecților și președinte al biroului de proiectare Dico și Țigănaș din Cluj-Napoca.


[...]

George Stamate

Director, Departament clienţi mari rezidenţial şi infrastructură, ARABESQUE

Speaker și Master Partner / În vârsta de 51 ani, absolvent al Facultăţii de Mecanică (Politehnica) din cadrul Universităţii din Galaţi şi având o experienţă de peste 25 de ani în vânzări, George Stamate a intrat în echipa Arabesque începând cu anul 2013, când a preluat funcţia de Director Departament clienţi mari rezidenţial şi infrastructură.


[...]

Cristian Romeo Erbașu

Director General, Construcții Erbașu S.A., România

Speaker și Invitat / Dr. Ing. Cristian Romeo Erbașu este unul din membrii fondatori ai Patronatului Societăților de Construcții (PSC) și al Federației Patronatelor Societăților din Construcții (FPSC), al cărui Președinte a fost în până în anul 2018. Din anul 2004, este Director General al Construcții Erbașu S.A., companie cu o istorie de peste 28 de ani pe piața construcțiilor din România.


[...]

Adrian Cefălan

Director Investiții, Compania Națională de Investiții, România

Speaker și Invitat / Compania Națională de Investiții se află sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, fiind înființată în anul 2001. Principalii beneficiari ai programe realizate de CNI sunt autoritățile publice locale.


[...]

Raluca Munteanu

Business Development Manager IULIUS, România

Speaker și Invitat / În calitate de Business Development Manager a contribuit, timp de doi ani, la îmbunătățirea activității de management al clădirilor United Business Center din Iaşi, componenta de birouri a ansamblului Palas, singura dezvoltare cu destinație mixtă din România, care însumează o suprafață de 70.000 mp de spații office. Totodată, face parte din echipa de dezvoltare a proiectului Openville Timişoara, al doilea ansamblu mixt din portofoliul companiei IULIUS, care va include o suprafață de peste 130.000 mp de spații de birouri şi alți 131.000 mp de retail.


[...]

Laurențiu Manea

Office Building Manager for Openville, România

Speaker și Invitat / În calitate de Office Building Manager, în ultimii patru ani a contribuit activ la dezvoltarea brandului United Business Center Timișoara, componenta de birouri a ansamblului Openville, cel mai mare proiect cu destinație mixtă din vestul țării, care va însuma o suprafață de 130.000 mp de spații office. Pornind de la stadiul de „green field” al proiectului, a facilitat închirierea unor suprafețe considerabile de birouri către companii multinaționale și și-a adus aportul în eficientizarea activității de operare a clădirilor office.


[...]

Maximilian Zielinski

Arhitect Partener, Foster + Partners, UK

Speaker și Invitat / Arhitect român, partener în cadrul biroului de arhitectură Foster + Partners, Maximilian Zielinski lucrează împreună cu fratele său, Daniel Zielinski, încearcând continuu să-și îmbunătățească abordarea față de nevoile contemporane și viitoare, promovând în același timp metode durabile și eficiente de construcție. Arhitectura poate îmbunătăți societatea în toate modurile posibile și scopul său este de a găsi cel mai bun mod pentru a realiza acest lucru. Maximilian Zielinski este unul dintre arhitecții direct implicați în proiectul Apple Park.


[...]

Daniel Zielinski

Arhitect Partener, Foster + Partners, UK

Speaker și Invitat / Arhitect român, partener în cadrul biroului de arhitectură Foster + Partners, Daniel Zielinski a fost pasionat dintotdeauna de arhitectură, studiind la București și Stuttgart, absolvind în 2008. Acesta s-a implicat într-o serie de proiecte internaționale de la masterplanuri durabile și campusuri educaționale, turnuri de birouri și rezidențiale, până la locuințe private. Cel mai dificil proiect până în prezent a fost Apple Park din Cupertino.


[...]

Michalis Hadjipanayiotou

CEO, Cybarco Development, Cipru

Speaker și Invitat / Michalis Hadjipanayiotou este absolvent al Universității din Texas și al Universității din Manchester. Face parte din mai multe asociații profesionale precum CIPA (Cyprus Investment Promotion Agency), Cyprus Chamber of Commerce and Industry sau Association of Large Investment Projects. Din 2008 conduce Cybarco Development.


[...]

Vasily Selivanov

CEO, LEGENDA Intelligent Development, Rusia

Speaker și Invitat / Vasily Selivanov a debutat în domeniul bancar, iar experiența în construcții și în dezvoltarea marilor proiecte a început cu poziții cheie în holding-uri importante. Până în prezent a coordonat peste 30 de mari proiecte de dezvoltare. În 2010 a pus bazele companiei LEGENDA Intelligent Development.


[...]

Frode Grønvold

Chairman of the Board, Linstow Center Management, Norvegia

Speaker și Invitat / Din 2004, Frode Grønvold conduce compania Linstow Center Management, după ce timp de mai mulți ani a deținut funcția de de Director de Operațiuni în cadrul aceleiași companii. Deține un Master în Marketing la Școala Norvegiană de Business, fiind absolvent al Universității Leeds din Marea Britanie. A ocupat de-a lungul timpului poziții de conducere în board-ul mai multor companii importante precum Power Nordic Consumer, Electronic Chain sau Foreign Investor Council.


[...]

Jake Jephcott

Director of Business Development, Olivia Business Center, Polonia

Speaker și Invitat / Jake Jephcott a coordonat dezvoltarea Olivia Business Centre încă de la lansarea proiectului, având un rol major în evoluția Centrului. Predă la Universitarea din Gdnask, Facultatea de Management.


[...]

Anna Laievska

Commercial Director, Intergal-Bud, Ucraina

Speaker și Invitat / Anna Laievska deține un Master de Business Management la Universitatea Națională de Studii Economice din Kiev, fiind licențiată în economie a aceleiași universități. Coordonează și departamentul de cercetare a pieței de real estate din cadrul Intergal-Bud.


[...]

Lina Lahiri

Arhitect & Project Manager, Sauerbruch Hutton, Germania

Speaker și Invitat / Arh. Lina Lahiri a studiat arhitectura la Oxford School of Architecture, Oxford Brookes University și la Bartlett, University College London. Din 2005 este arhitect la Sauerbruch Hutton, fiind responsabilă de proiecte importante, precum Jessop West, o clădire pentru Universitatea din Sheffield și Low2No, un cartier mixed-use cu utilizare redusă de carbon, din Helsinki. În prezent este Project Manager pentru Sthlm 01 Tower, un proiect de referință pentru noul district al orașului Hammarby Sjöstad din Stockholm.


[...]

Benoit McNamara

Senior Design Manager, Select Group, UAE

Speaker și Invitat / Benoit McNamara are o experiență de peste 15 ani în proiectare diversă și activează în cadrul Select Group încă din anul 2015, fiind responsabil de supravegherea tuturor cerințelor de proiectare. De-a lungul dezvoltării profesionale, a fost concentrat pe elaborarea unei metodologii personale, coerente și echilibrate, care acordă o importanță egală noțiunilor de proiectare, dezvoltare, execuție și supraveghere. În ultimii ani, a acționat ca arhitect de proiect pentru numeroase proiecte, inclusiv în cadrul Residences at Marina Gate.


[...]

Sinclair Hutcheson

Director, Aedas Dubai, UAE

Speaker și Invitat / Sinclair Hutcheson are 20 de ani de experiență în planificarea inițială, proiectarea conceptuală și livrarea detaliilor finale de construcție, lucrând în Asia, Europa și Orientul Mijlociu. Acesta este implicat în prezent în proiecte precum, faza a II-a a ansamblului rezidențial Wasl’s Jebel Ali, Gemstone Serviced Apartments, Dubai etc. De-a lungul timpului a lucrat în numeroase proiecte rezidențiale și mixed use de mari dimensiuni din Asia și Orientul Mijlociu, precum ansamblul rezidențial Maya din Abu Dhabi, Iris Crystal Office Tower, Dubai și the Residences at Marina Gate, Dubai.


[...]