PROIECT: APPLE PARK, SUA / DEZVOLTATOR: APPLE

Campusul Apple Park din Cupertino, California a fost proiectat de către biroul de arhitectură Foster + Partners. În cadrul noului complex își desfășoară activitatea 13.000 de angajați Apple. În plus, acesta mai cuprinde 11.000 de locuri de parcare, centre de fitness și restaurante. Campusul în formă de inel construit pe o suprafaţă totală de peste 260.000 de metri pătraţi, este o investiție de 5 miliarde de dolari.

(text și imagini: Foster + Partners)

Maximilian Zielinski

Arhitect Partener, Foster + Partners

Speaker DEVO 2018 / Arhitect român, partener în cadrul biroului de arhitectură Foster + Partners, lucrează împreună cu fratele său, Daniel Zielinski, încearcând continuu să-și îmbunătățească abordarea față de nevoile contemporane și viitoare, promovând în același timp metode durabile și eficiente de construcție. Arhitectura poate îmbunătăți societatea în toate modurile posibile și scopul său este de a găsi cel mai bun mod pentru a realiza acest lucru. Maximilian Zielinski este unul dintre arhitecții direct implicați în proiectul Apple Park.

Daniel Zielinski

Arhitect Partener, Foster + Partners

Speaker DEVO 2018 / Arhitect român, partener în cadrul biroului de arhitectură Foster + Partners, a fost pasionat dintotdeauna de arhitectură, studiind la București și Stuttgart, absolvind în 2008. Acesta s-a implicat într-o serie de proiecte internaționale de la masterplanuri durabile și campusuri educaționale, turnuri de birouri și rezidențiale, până la locuințe private. Cel mai dificil proiect până în prezent a fost Apple Park din Cupertino.

Proiecte și Speakeri: