Participanți

DEVO reunește la București peste 200 de mari dezvoltatori, investitori, antreprenori generali, manageri de proiecte și arhitecți.

Adrian Cefălan

Director de Investiții, Compania Națională de Investiții, România

Invitat DEVO

”Orice investiție indiferent dacă este publică sau privată poate crea un impact pozitiv sau negativ asupra comunităților. Acest impact poate fi comensurabil (valoare, locuri de muncă, venituri după finalizare) sau necomensurabil (imagine, fericire, confort etc). Așa cum am spus, lăsând la o parte sursa de finanțare, atât investitorii privați, cât și CNI ca și dezvoltator al statului, se lovesc de aceleași probleme și provocări pe care trebuie să le depășească pentru a aduce un plus de valoare și confort comunităților noastre. Din punctul meu de vedere astfel de întâlniri între autoritățile publice și investitorii privați trebuie realizate periodic, fiind la ora actuală o necesitate. Public sau privat, cu toții împărtășim același viitor, iar dacă înțelegem asta avem șansa de a crea comunități puternice.”

[...]

Cătălin Pană

Projects Director, Skanska Property România

Invitat DEVO

”Proiectele de birouri reprezintă elemente importante ale procesului de dezvoltare urbanistică și arhitecturală a orașelor actuale, deoarece creează centre de interes comerciale și sociale și contribuie la dezvoltarea de noi zone geografice. Pentru a fi atractive, dezvoltatorii trebuie să stabilească noi standarde pentru locurile de muncă, aliniate cu tendințele și inovațiile actuale. Constructorii trebuie să demonstreze în orice moment că le pasă de public și că asigură un minimum de deranj comunităților existente.”

[...]

Cristovao Rocha

Development & Expansion Manager, Sonae Sierra România

Invitat DEVO

"Fiind o companie internațională care oferă servicii pentru proprietăți imobiliare și retail, dedicată satisfacerii nevoilor investitorilor, suntem capabili să răspundem nevoilor clienților noștri și să adăugăm valoare în afacerea lor prin furnizarea de soluții și servicii de la A la Z, în domeniul gestionării și dezvoltării proprietăților și investițiilor. Dezvoltăm, gestionăm și investim în active de retail durabile și oferim servicii de investiții, arhitectură și inginerie, dar și servicii de administrare a proprietăților pentru clienți din diverse regiuni, precum Europa, America de Sud, Africa de Nord și Asia, creând o valoare comună pentru afacerea și societatea noastră. DEVO 2018 Large Developers International Forum reprezintă pentru Sonae Sierra o oportunitate importantă de a interacționa cu partenerii și clienții, de a împărtăși experiențe și de a fi un jucător activ pentru îmbunătățirea continuă a sectorului. Este convingerea noastră că fiecare dezvoltare dintr-un oraș sau regiune trebuie să aducă valoare adăugată prin inovație, sustenabilitate și antreprenoriat. Noile dezvoltări vor integra tehnologia Smart Cities în care oficialii orașului interacționează direct, atât cu infrastructura comunității, cât și cu orașul. Sonae Sierra se angajează să joace un rol important în evoluția orașelor și regiunilor noastre, contribuind prin know-how și bune practici pentru a atinge acest obiectiv. "

[...]

Constantin Ciurea

Director General, Architect Service

Invitat DEVO

”O caracteristică importantă pentru un oraș modern o poți cu ușurință observa în calitatea construcțiilor. Cu siguranță este printre primele lucruri care te impresionează. Aștept ziua în care va exista o relaxare a canoanelor legislative astfel încât să putem realiza cu mai multă ușurință proiecte noi, frumoase care să ridice orașele noastre la nivelul marilor capitale europene.”

[...]

Ramona Lasc

Sales Manager, Tagor Properties

Invitat DEVO

"România are avantajul de a avea acces la cea mai mare piață a lumii, prin urmare multe fonduri de investiții străine și locale ni s-au alăturat în ultimii ani. Importanța dezvoltării oricărui tip de proiect imobiliar, rezidențial, office, retail sau industrial, toate contribuie la dezvoltarea unui oraș prin oferirea și crearea de noi comunități, noi locuri de muncă, o creștere economică continuă, o înaltă calitate a vieții, permițând oamenilor să trăiască și să lucreze într-un mediu sigur, modern și plăcut. Pentru a facilita procesul, autoritățile locale trebuie să se alinieze la standardele europene prin crearea unei largi infrastructuri locale, alături de intervențiile de capital uman, toate conducând la o creștere urbană. Aceasta este de fapt esența dezvoltării, concentrarea în câteva centre de creștere și difuzarea creșterii în zonele înconjurătoare, până când fiecare zonă a țării este atinsă în mod corespunzător. "

[...]

Dorin Bob

CEO, Studium Green

Invitat DEVO

”Conceptul de clădire verde are la bază o construcţie nouă, sustenabilă, durabilă, non-toxică cu un impact minim asupra mediului înconjurător care, poate avea capacitatea de regenerare urbană. Din 2003 până în prezent, anomaliile atmosferice au început să-și facă simțită prezența, având un impact negativ asupra vieții. În calitate de dezvoltatori imobiliari, noi, Studium Green ne-am propus să construim eficient, adoptând concepte noi, eco-friendly pe care să le implementăm la nivel urban, respectând standardele performanței ecologice BREEM pentru o proiectare durabilă. Clădirile verzi se remarcă atât printr-un consum redus de energie electrică, apă, precum și un mediu interior de calitate, sănătos, cu un design creativ, folosind resurse locale și materiale naturale. Ne mândrim cu realizările noastre de până acum, în cei 15 ani de activitate. Prin noul proiect, Wings, dăm aripi arhitecturii locale spre cele mai înalte standarde de confort și design. Wings este un proiect ambițios și plin de curaj, care va deveni o emblemă pentru oraș și comunitate. <>.”

[...]

Raluca Buzdugan

Arhitect, Vlad Simionescu & Asociatii Arhitecti

Invitat DEVO

”Participarea la acest forum este o bună oportunitate de a discuta cu cei care sunt motorul dezvoltării orașelor. Doar printr-o bună cooperare și înțelegere între dezvoltator, arhitect, project manager și constructor putem în final clădi comunități viabile, eficiente, frumoase. Prezentarea celor mai de succes proiecte în fiecare domeniu și întâlnirea cu profesioniști cheie din fiecare domeniu ajută la construirea unei strategii corecte de dezvoltare. Ca arhitect, este critic să înțeleg ce își dorește comunitatea și cum putem construi aceste lucruri eficient. Este de datoria noastră să facem orașele în care construim mai bune, iar lucrul acesta se face în echipă.”

[...]

Silviu Stoica

General Manager, Ramboll South East Europe

Invitat DEVO

”Schimbările climatice globale, urbanizarea și cererea crescândă de resurse tot mai limitate sunt probleme cu care umanitatea se confruntă în prezent. Acum, mai mult ca niciodată, o abordare integrată a designului orașului a devenit o necesitate de reconciliere a provocărilor legate de gestionarea resurselor, protecția mediului și calitatea vieții umane. Sistemele de infrastructură convenționale nu mai pot răspunde cerințelor actuale de dezvoltare urbană. Conectarea spațiului urban ca infrastructură interactivă, ecologică - vizibilă din punct de vedere public, simplă și frumoasă din punct de vedere tehnico – arhitectural constituie baza unei abordări orientate spre viitor. Experții Ramboll abordează provocările globale urbane implicându-se în proiecte de dezvoltare pentru a crea soluții inovatoare și viabile pentru clienții noștri și societate.”

[...]

Adrian Untaru

Founding Partner, ADN Birou de Arhitectura

Invitat DEVO

”În ultimul timp observăm apariția unor teme de proiectare noi pe piața noastră, proiecte de dimensiuni mai mari, semnificative ca impact la scara orașului. Dimensiuni ce permit comasarea unor funcțiuni complementare la scara unui oraș: ansambluri rezidențiale dezvoltate integrat împreună cu clădiri de birouri, două funcțiuni majore ce se sprijină reciproc și pot să beneficieze împreună de servicii colaterale ca: săli de sport, spații publice, parcuri, spații comerciale sau facilitați precum cluburi, spații retail, grădinițe etc. Acest tip de proiecte, de cele mai multe ori întâlnit la exemplele europene sunt inițiate de către autoritățile publice, ca parte din politicile de dezvoltare ale orașelor. Din păcate la nivelul autorităților acest demers nu apare. Sunt exemple coerente și sustenabile de dezvoltare, având inclusiv rațiuni economice în spate, necesare la scara orașului. Observăm astfel apariția acestor proiecte, în cazul nostru, din inițiativă privată, și credem că este o direcție bună cu un impact pozitiv asupra pieței de real estate locale.”

[...]

Marius Moga

Deputy Sales & Marketing Director, ZACARIA

Invitat DEVO

"Atât infrastructura, cât și proiectele din domeniul construcțiilor au o importanță capitală în dezvoltarea naturală și sănătoasă a unei regiuni. În contextul actual al unor deficiențe evidente în domeniul forței de muncă, este necesar ca dezvoltatorii să inoveze și să propună noi proiecte care pe de o parte să satisfacă cerințele și nevoile clienților, iar pe de altă parte să fie atractive pentru angajații acestora, oferind atât valori tangibile, cât și experiențe unice. Compania Zacaria a construit, încă de la început, proiecte care să susțină antreprenorii în demersul lor de a-și desăvârși ideile și planurile și care să aibă totodată, un impact pozitiv asupra peisajelor urbane în care au fost integrate, uneori chiar redând importanța unor zone subdezvoltate. Stă în responsabilitatea noastră să dezvoltăm proiecte care influențează nu numai prezentul, ci mai ales viitorul comunităților în care activăm."

[...]

Adrian Soare

Senior Manging Partner, CUMULUS

Invitat DEVO

"Credem că arhitectura de calitate provoacă societatea și pe fiecare dintre noi la evoluție și construiește mentalități noi. Am construit CUMULUS pentru a susține cu profesionalism și responsabilitate acele investiții majore ce formează o veritabilă infrastructură a prosperității. Suntem prezenți la DEVO pentru un schimb deschis de idei și strategii cu cei care contribuie direct și semnificativ la dezvoltarea comunităților."

[...]

Ruxandra Grinzeanu

Managing Director, RIRBRO Estate Management

Invitat DEVO

”Dezvoltarea multiplelor proiecte de clădiri de birouri în zona de nord a capitalei din ultimul deceniu a rezultat în crearea celui mai mare centru de business din București, un hub în jurul căruia s-au format multe afaceri conexe care oferă produse și servicii comunității nou-create, formate din angajații chiriașilor acestor clădiri. De această oportunitate de dezvoltare au beneficiat cafenele și restaurante, cantine, firme de catering și operatori de spații de evenimente. De asemenea, dezvoltarea proiectelor de birouri a generat dezvoltarea de noi proiecte precum hoteluri, blocuri de locuințe și un mall. Proiectul nostru, clădirea SkyTower, cea mai înaltă clădire de birouri din România, având un grad de ocupare de 100%, se află chiar în centrul axei de dezvoltare Aurel Vlaicu-Pipera și reprezintă un punct de reper în acest <> care centralizează cele mai mari companii de pe piața locală, dar și companiile medii cu cea mai mare rată de creștere.”

[...]

Eva Bunea

PR Specialist, Octagon Contracting & Engineering

Invitat DEVO

”Mulțumim DEVO 2018 pentru ocazia de a reuni, odată cu forumul organizat, o parte din cei mai importanți jucători de pe piața constructorilor și de a crea un cadru de manifestare și expunere a celor mai importante aspecte, cu scopul de a găsi soluții reale și viabile problemelor actuale. Chiar dacă traversăm o perioadă delicată, iar piața construcțiilor din 2018 se află într-un moment dificil, potențial există și multe dintre acestea se pot rezolva, dar acest lucru necesită implicarea tuturor factorilor de decizie, motiv pentru care importanța proiectelor în construcții este vitală, la fel și susținerea acestora. Tot în 2018, Octagon continuă, de 13 ani, prin muncă, implicare, valoare adăugată și flexibilitate să-și întărească poziția pe piață atât de Antreprenor General, cât și de Contractor specializat și să ofere soluții fezabile și reale proiectelor, care devin emblematice pentru oraș și vor trebui să reziste testului timpului.”

[...]

1

Mari Dezvoltatori

2

Investitori

3

Antreprenori Generali

4

Manageri de Proiecte

5

Arhitecți